Foto boven: DutchTravelART Fair bij Bind op het Hembrug in Zaandam

DUTCH TRAVEL ART

Dutch Travel ART is een initiatief van Mirjam Voets (beeldend kunstenaar), Kitty Weber (beeldend vormgever) en Simone Spakman (event & tour manager). Doel van Dutch Travel ART is om zich als reizend, professioneel gezelschap van kunstenaars met uiteenlopende disciplines jaarlijks op een mooie plek in Noord-Holland aan het grote publiek te presenteren, door aan te haken bij bestaande festivals.

Nu er weer publieke events georganiseerd kunnen worden, gaan we inventariseren bij welke festivals in Noord-Holland we in de zomer/najaar 2023 kunnen aanhaken. We zijn op zondag 12 juni 2022 afgetrapt met een pilot van ons eigen kleinschalige event op het Hembrugterrein in Zaandam. Dit met financiële ondersteuning van de Gemeente Zaanstad en Stichting Fluxus.

DTA TEAM
Simone Spakman / Experience Local – E. info@experiencelocal.nl
Mirjam Voets / Mirjam Voets Art – E. mec.voets@live.nl
Kitty Weber / EWE Studio – E. kitty.weber@ewe-studio.nl


DUTCH TRAVEL ART EVENT 

Op zondag 12 juni hebben we ons eigen Dutch Travel ART Event georganiseerd bij Bind op het Hembrugterrein in Zaandam. We hebben op het grasveld naast Bind met 10 auto’s, busjes en campers kunst uit de kofferbak en installaties van kunstenaars gepresenteerd.

De deelnemende artistieke deelnemers / exposanten waren:

1. Kitty Weber en Paul Vermeulen, Amsterdam – collages, sieraden en 3D kunst
2. Joanne Zegers, Zaanstad –  tekeningen
3. Mirjam Voets, Zaanstad – tekeningen
4. Ellen van Putten & Erik Sok, Harlingen – grafieken
5. Karin Melchers en Ria Onderdelinden, Heiloo – keramiek
6. Sam Lewis, Amsterdam – wall art, textiles & teablends
7. Suzanne van Ham, Assendelft – tekeningen
8. Petra Kruijt, Alkmaar  – schilderijen
9. Joke de Lange, Nijmegen – objecten
10. Anita Kremers, Lienden – sculpturen

Thema van dit ART Event was ‘Verbinding in Kunst’. Tijdens dit DTA Event wilden we dan ook verbinding maken met andere kunstvormen, zoals met theater, woordkunst en muziek:
– Amateurtheatergroep PPG Paletkwartet met het ‘Pas Pastel Gekwast Bob Ross-kunstproject’ speelde korte ‘straatheateracts’ op het buitenterrein,
– Woordkunstenaar Jacob Passander met (interactieve) reisverhalen en zwerfgedichten voor tussen het publiek op het buitenterrein,
Zangeres Ixchel, begeleidde  zichzelf op akoestisch gitaar & joekelille en
Allround band Koblenz met 6 jonge talenten van Poppodium de Flux, speelde op het binnen podium van Bind.

NIEUW – CREATIEVE WORKSHOPS
Dutch Travel ART wil in het najaar 2023 in de Kunstgenieloods van Fort aan den Ham in Uitgeest en/of het Museum of Humanity in Zaandam weer creatieve workshops organiseren. Houd de website in de gaten voor de nieuwe data!

De creatieve workshops organiseren we op een steeds andere indrukwekkende erfgoedlocatie. Met je eigen groepje vrienden of collega’s (8-12 deelnemers) krijg je de kans om met een thema, afgestemd op de locatie, kennis te maken met schilderen, boetseren of een andere discipline. En ter inspiratie wordt een inleidende lezing gegeven over de erfgoed locatie en het bijpassende thema.

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie. Vraag ook naar de mogelijkheden voor een cultureel programma op maat voor je eigen groep!