OVER MIJ

WELKOM! LEUK OM KENNIS TE MAKEN

Mijn naam is Simone Spakman. Gasten welkom heten, thuis laten voelen, enthousiasmeren, verbinden en iets bijzonders laten ervaren, dat geeft mij energie. Dat doe ik graag privé, maar ook zakelijk als lokale gids en tour- & eventmanager.

LOKALE GIDS (ANVR-GECERTIFICEERD)

Na 10 jaar Amsterdam ben ik in 2008 als nieuwe bewoner in Zaandam neergestreken. Voor mij was de Zaanstreek, hoewel slechts 15 minuten ten noorden van Amsterdam, nog (vrij) onbekend. Inmiddels heb ik deze prachtige regio goed leren kennen. En nu ik zelf zo enthousiast ben, laat ik als lokale gids graag anderen de Zaanstreek ontdekken.

Naast reizen heb ik al jarenlang een passie voor industrieel en cultureel erfgoed. Het zijn voor mij vooral de unieke sfeer en de verhalen die een historisch gebouw, monument of gebied karakter geven. Die bijzondere verhalen inspireren, blijven mij bij en vind ik leuk om te delen.

Als ik zelf op reis ben, geniet ik het meest als een lokale gids mij meeneemt buiten gebaande paden. Een bewoner die verhalen deelt over (on)bekende parels en mij de lokale gastvrijheid en streekproducten laat ervaren. Ik nodig je graag uit om met mij de Zaanstreek te ontdekken: Zaandam stadscentrum, het Hembrugterrein, de Zaanse Schans en rivier de Zaan, authentieke Zaanse dorpjes en het prachtige polderlandschap. Te voet, op de fiets of met de boot. Zie ik je binnenkort?

TOUR- & EVENTMANAGER

Al ruim 25 jaar organiseer ik met veel plezier exclusieve, interactieve belevingen en zakelijke events op maat. Ben je op zoek naar een ervaren tour- of eventmanager die:

  • mee kan denken over het concept en de inhoud van een beleving, (meerdaagse) tour of interactief event (live of hybride);
  • bijzondere (erfgoed)locaties en professionele samenwerkingspartners in Nederland goed kent;
  • leuke activiteiten in de regio Amsterdam/Zaanstreek kan voorstellen;
  • in co-creatie met jou het concept, de organisatie en uitvoering van een beleving, (meerdaagse) tour of event op maat kan realiseren of
  • bij de organisatie en uitvoering zodanig kan ondersteunen, zodat jij je onbezorgd kan focussen op je gasten/klanten?

Ga dan naar Events en lees meer over tours & events op maat en mijn werkwijze.

WERKERVARING

In januari 2019 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Experience Local | heritage, food & events. Ik werk naast mijn baan als lokale gids ook als freelance of interim event manager in Nederland o.a. voor:

  • Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) voor basis- en voortgezet onderwijs – Communicatie Adviseur & Event Manager a.i
  • Ducktrail, Avontuur tijdens een Eendenrally – Freelance Tourmanager
  • Dreams powered by Top Shops – Freelance Ambassador Partnerships & Events in Noord-Holland
  • DutchTravelArt, Professionele kunstexpositie vanuit auto’s, busjes en campers op een festivallocatie in binnen- en buitenland & creatieve workshops met een lezing op erfgoedlocaties – Freelance PR & Event Manager

Meer weten over mijn ruim 25 jaar werkervaring die ik op het gebied van marketing, communicatie en events heb opgedaan?
Kijk dan voor meer informatie en referenties op mijn LinkedIn profiel.

Partners

Wolfsend Zaandijk